- Semnificatie: asteptare, sinceritate, anticipare
- Denumire populara: "Floarea Vantului"
- Culori predominante ale florilor: alb, rosu si albastru
- Specii: Hollanfria (flori roz), Mona Lisa (flori albe, albastre, maro), Admiral (flori roz inchis), Gouverneur (flori rosii).
- Cultivare:
Nevoi:sol reavan, bogat in humus si bine drenat.
- planta sensibila la excesul de umezeala si la temperaturile scazute
- anemona se dezvolta bine daca este expusa la soare; in aceasta situatie, este favorizat si coloritul florilor.
- Inmultire:
- tuberculii se planteaza toamna sau primavara devreme, in februarie-martie.
Recomandari: Inainte de plantare puneti tuberculii o zi la inmuiat o zi. Plantarea se efectueaza la 5-10 cm adancime, la o distanta de 10 cm unul de altul si 30 cm intre randuri.
- Obtinerea tuberculilor: se seamana semintele in ladite sau rasadnite cu pamant afanat, la sfarsitul verii. Rasadurile tinere de anemona se planteaza apoi pe brazde in primavara urmatoare. Se uda regulat, se se foloseste ingrasamant; o mare atentie trebuuie acordata inlaturarii buruienilor, care pot sufoca planta. In iulie anemona intra in repaus si frunzele se usuca; este momentul in care tuberculii trebuie scosi din pamant si depozitati intr-o incapere uscata si racoroasa.
- Temperatura: Fata de caldura, Anemona are pretentii moderate, chiar scazute. Temperatura optima pentru crestere este de 8 - 100C, iar pentru inflorire de 14 - 150C. Excesul de caldura, adica peste 15 - 160C, face sa scada numarul de flori pe planta. Este important de stiut ca Anemonele sunt sensibile la temperaturile scazute de durata, asociate cu umezeala multa.
- Boli si daunatori: Frecvent la anemone apar patarea frunzelor si fainarea. Patarea frunzelor apare la pe fata inferioara a frunzelor si boala evolueaza foarte repede la temperaturi peste 9 grade Celsius. Combaterea se face prin dezinfectarea solului inainte de plantare si prin tratarea plantelor cu substante fungicide. Fainarea apare pe frunze, pe tije si pe flori. Se recomanda pulverizari cu sulf, preventiv.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu